15 Haziran 2013 Cumartesi

Kumandalı araba alacaklara 7 tavsiye

Yaz geldi, kumandalı araçların keyfi başladı. Siz de bu güzel günlerde bir kumandalı araba almak istiyorsanız, kısacık birkaç tavsiyem olacak.



Görünüşe kanmayın: Araçların görünüşü elbette önemli, ama "canavar gibi" görünüyor olması gerçekten canavar gibi performansı olduğunu göstermez. Özellikle oyuncak sınıfı araçlarda bunu çok yapıyorlar, ama hobi sınıfı RC araçlar için de geçerli.

Pakette yazanlara aldanmayın: "Saatte 30 KM hız yapıyor. Yok yok, 45 KM yapıyor. Hayır, 60 KM yapıyor!" Hemen inanmayın. Her yerde farklı bir rakam verecekler size. İncelemelere bakmanızı tavsiye ederim.



Fiyata kanmayın: Fiyatın yüksek olması her zaman kalitenin yüksek olması anlamına gelmez. Hem oyuncak sınıfı, hem hobi sınıfı araçlar için geçerli bu. Bir kumandalı araba pahalı diye diğerlerinden daha iyi olacağını düşünmeyin, incelemelere bakın mutlaka.



Eğlenceli olanı seçin: Eğlenmek için 3000 TL harcamanız gerekmez. Amaç arkadaşlarınıza hava atmak ya da profesyonel yarış vs. değilse, daha ucuz, çok daha ucuz RC araçlarla da eğlenebilirsiniz. Forumlarda birilerini küçümsemek için fırsat kollayanlara kulak asmayın. Örneğin ben Losi Micro Desert Truck gibi küçük boyutlu RC araçları kullanmaktan daha çok keyif alıyorum.

Yedek parça olanaklarını değerlendirin: Oyuncak arabalarda yedek parça söz konusu değil ama, hobi sınıfı araçlardan birini alacaksanız Türkiye'de yedek parçasının bulunup bulunmadığını kontrol edin.



2.4 GHz kumandaları tercih edin: Hobi sınıfı araçlarda yeni modellerde genellikle 2.4 GHz kumanda bulunuyor. 2.4 GHz kumandalar hem daha iyi çekiyor, hem de aracın yeni olduğuna dair ipucu veriyor. Oyuncak arabalarda ise 27 MHz / 40 MHz farketmez, ama birden fazla aracı aynı anda kullanacaksanız şu yazımı bir okumanızı tavsiye ederim: http://modelarabadelisi.blogspot.com/2013/01/27-mhz-ile-40-mhz-kumandalar-arasndaki.html



Dayanıklı olanı seçin: RC araçların doğasında çarpmak, düşmek var. Elbette araçlarınızı hırpalamadan kullanmalısınız, ama ilk hoplamada tamir edilemez şekilde hasar görecek bir aracı da almayın.

Daha önce RC araba seçmek üzerine yazdığım yazıya da göz atmanızı tavsiye ederim: http://modelarabadelisi.blogspot.com/2012/11/hangi-kumandal-arabay-almal-oyuncak.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...