6 Mart 2013 Çarşamba

Syma / İnova S032G uzaktan kumandalı helikopter incelemesi (Bölüm 1)

Syma S032G model uzaktan kumandalı helikopter ElectroWorld'lerde (ve sanırım tüm Türkiye'de) İnova markası ile satılıyor. Syma logosunun olduğu yere İnova etiketi yapıştırmışlar. Fiyatı 100-120 TL arasında değişiyor.

Niye bu modeli aldım? Doğrusu adı sanı belli olmayan bir cihaz almak istemedim. Kumandalı helikopterleri biraz araştırınca Syma markasının tavsiye edildiğini gördüm. Özellikle de Syma S107G modeli çok beğeniliyormuş. S032G modeli de onun bir büyük versiyonu.



Syma / İnova S032G'nin kutusundan helikopterin kendisine ek olarak kumandası, şarj aleti, Türkçe ve İngilizce kullanma kılavuzları, yedek parçası ve küçük bir tornavida çıkıyor. Kumandası 27MHz ve dört adet kalem pille çalışıyor. Piller kutudan çıkmıyor ama, çok da önemli değil. Helikopter kumandadan şarj olmuyor. Aslında hem prize takılan şarj aleti ile, hem de kumandadan şarj olabilse hoş olurdu.



Helikopteri tellerle kutuya sımsıkı tutturmuşlar. Kutuya zarar vermeden çıkarmak için biraz çaba harcamanız gerekebilir.



Syma / İnova S032G'nin kutusuna çeşit çeşit uyarılar ve bilgiler içeren etiketler yapıştırmışlar.



Bu bilgileri okumanızı tavsiye ederim. Örneğin aşağıdaki etikete göre helikopteriniz çalışmıyorsa kumanda kilitli olabilirmiş. "Kilidi açmak için kumandadaki sol kolu (yükseklik kolunu) seri bir şekilde yukarı ve aşağı çekin." diyor.







Syma / İnova S032G çok şık gözüküyor. Helikopterin önünde kırmızı-mavi ışıkları da var. Işık falan olmasa daha iyi bence, ama belki de güvenlik açısından böylesi uygundur.



Yeni RC helikopterinizin ayaklarında siyah bir tel var, sakın onu kesmeye falan kalkışmayın :) Helikopteriniz 27 MHz kumandaya sahip ve bu tel de onun anteni.



Bizim zamanımızda helikopterler uçmazdı, biz hayal dünyamızda uçururduk onları. Artık kumandalı helikopterler gerçekten uçuyor :) Doğrusu gyroscope vb. yenilikler sayesinde kolay da uçuyorlar. Ancak yine de bir RC helikopter almadan önce ve aldıktan sonra dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var. Mesela, ev içinde kullanmak için en uygun RC helikopter hangisi? Bu helikopterler dışarıda da uçabiliyor mu? İlerleyen haftalarda Syma / İnova S032G incelemesinin yeni bölümlerinde bunlardan bahsedeceğim inşallah (İkinci bölüm yayında! Okumak için tıklayınız.)

Bu arada, evet bu blogun adı Model Araba Delisi ama, ara sıra helikopterlerden de bahsetmekten zarar gelmez herhalde :)

Syma / İnova S032G kumandalı helikopter incelemesinin devamını okumak için buraya tıklayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...