28 Kasım 2012 Çarşamba

Çocuk oyuncağı!

İster 70 liralık oyuncak bir RC araba olsun, ister yüzlerce liralık pahalı bir model, RC aracınızı kullanırken sizi görenlerden şöyle yorumlar duymuşsunuzdur: "Çocuk musun ki oyuncak araba ile oynuyorsun?" Ya da belki bu yorumu duymamak, garip bakışlara maruz kalmamak için kimsenin olmadığı yerlere gidiyorsunuz kumandalı arabanızı kullanmak için.

Size tavsiyem "Bu yaşta oyun oynuyorsun" gibi laflar edenlere futbol ile ilgilenip ilgilenmediklerini sorun. Futbol bir oyun değil mi? Futbol oynamak bir yana, futbol maçlarını neden izler insanlar? Neden LigTV'ye falan para verirler futbol izlemek adına? Hem de bu yaşta! Cık cık cık! 

İnsanlar futbol ile neden ilgileniyorsa siz de RC araçlar ile aynı sebeple ilgileniyorsunuz: Eğlenmek, rahatlamak, stres atmak. Futbolun toplumun geneli tarafından kabul görmüş olması onun bir oyun olduğu gerçeğini değiştirmez. Futbol ile ilgileniyor diye insanlar birbirleri ile dalga geçiyor mu? Geçmiyor değil mi? O zaman sizin de hiç kimseden çekinmenize gerek yok. Bırakın zihinlerdeki kalıplar yıkılsın.

İşin bir de öbür yüzü var. Başkalarının RC meraklıları ile dalga geçme hevesi yetmiyormuş gibi, bir de RC meraklılarının kendi arasındaki aşağılama hevesi var. Özellikle de yeni başlayanlara karşı. Sizin gibi 1000 TL'lik RC araçları alamıyor diye eğlenmeye hakkı yok mu insanların? Bütçesi 50-100 TL'ye yetiyorsa, küçümsemek, aşağılamak, dışlamak mı gerekiyor insanları? Zengin mahallesindeki kendini beğenmiş çocuklar gibi davranmamak lazım. "Hahaha o dediğin oyuncak la, oyuncak" diye yorum bırakmadan önce bir düşün: Başkalarının gözünde seninki de oyuncak!

Dolayısıyla kimsenin kimseyi küçümsemeye hakkı yok. Elbette önce ucuz modelleri alacak insanlar. Baktılar ki hoşlarına gidiyor, üst modellere geçecekler. Ama forumlarda ucuz modellerle ya da oyuncak sınıfı araçlarla ilgili ne zaman bir soru sorulsa, bir alay kendini beğenmiş doluşup "Bunu sormak bile gereksiz, tabi ki 3500 liralık arabayı alıcan" ya da "Kaç yaşındasın, 8 mi?" diye sormak için yarışıyorlar.

Model Araba Delisi'nde her türlü araçtan bahsedeceğim inşallah. Hatta özellikle ucuz olanlarından bahsedeceğim (İnadına!). Özellikle ailelere tavsiyeler vereceğim. Keyif almak için ilgileniyoruz RC araçlarla, üstünlük taslamak için değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...